Shopping med goda ursäkter - juni

Sedan jag slutade att shoppa för något år sedan så har jag inte minskat på mina utgifter. I vintras började jag studera mina kontoutdrag för att finna varför. När jag kikade på om jag verkligen hade minskat shoppingen, så såg jag att jag bytt mönster. Istället för att handla hem nya saker och kläder, har jag gått över till ett nytt liv med mycket utemat.
Är detta fel? Egentligen inte, om jag njöt av maten. Men både jag och maken hade blivit lite loja och att äta ute var ingen lyx längre. Därför beslöt vi oss för att minska utemat och njuta av vår egna mat hemma, mat på riktiga råvaror.
 
De sista månaderna har dock varit dyra ändå, på grund av vår flytt. Att flytta är ingen gratisaktivitet. Så nu i juni, då skulle kontot visa på stort plus. Men ack vad jag bedrog mig, ändå visade kontoutdraget att pengarna har rullat. Men till vad?
Jag var tvungen att gå igenom mitt kontoutdrag och detta var vad som shoppats:
 
Ny kyl/frys 7700:-
Crome book 3000:-
tandläkare 4000:-
hatthylla 2000:-
digitalt lås 3500:-
Totalt: 20 200:-
 
 
Inte konstigt att det kändes tomt. Men kan jag rättfärdiga mina köp? Kan jag rättfärdiga det för mig själv? ja, jag tror det.
Kyl/frys, den gamla frysen var från sent 70-tal och kylen från 80-talet. Vi hade en stor rädsla att dessa skulle gå sönder. De var tillverkade långt före energiklassningarnas inträde och de nya har nu dagens bästa energiklass. Någon lyxvariant är det inte, vi behöver inte ha en kyl/frys som kan prata med våra mobiler, eller gör is/kolsyrat vatten.
Cromebook, i mitt nuvarande arbete har jag tillgång till en laptop, men pga att jag nu bor så långt ifrån jobbet har jag sagt upp mig. När jag slutar kommer jag inte ha någon dator, därför passade jag på att handla en Cromebook när jag fann en till ett överkomligt pris.
Tandläkare, jag gör just nu en helrekond i munnen. Detta på grund av att jag måste/vill sätta in några kronor. Mer kostnader här kommer att komma.
Hatthylla, Jag fann en snygg design hatthylla som skulle passa vår lilla hall perfekt. En hatthylla med små fack för det man behöver ta med sig när man ska ut. Denna kommer förhoppningsvis hjälpa oss att ha ordning på våra privata saker som tex solglasögon mm. Kanske inte ett köp jag kan säga är ett måste. Men förhoppningsvis kommer vi bli nöjda.
Digitalt lås, vi hade ett lås på dörren som sattes in och säkert var godkänt på 80-talet. Men dagens försäkringskrav krävde bättre lås. Imorgon ska vi installera larm och då kan vi koppla in låset på larmet. Hade vi tagit låset via larminstallationen, skulle det kostat strax över 5000kr, så här kommer vi göra en vinst. Både avseende kostnaden för låset, som att vi nu har ett lås godkänt av försäkringsbolaget.
 
Totalt sätt, känns det som okej köp, även om vi hissnar för totalkostnaden.
På vår väg mot ett mer minimalistiskt liv, känns det som att vi har gjort bra bedömningar för våra inköp under juni månad.