När beläggningen på stekpannan försvinner.

Vi trodde att vi hade en bra gedigen stekpanna i gjutjärn hemma, men den sista tiden har vi upptäckt att beläggningen i pannan har släppt och släpper. Man ser detta på kanten som nu blivit 2-färgad.
Detta har vi inte riktigt varit bekväma med och tanken har varit att pannan ska bytas ut mot en bra som håller livet ut, fungerar bra för det liv vi lever idag utifrån storlek av familj, mat vi äter. Men även att tillverkaren ska ha ett möiljötänk, goda arbetsförhållanden.
Efter lite reacherch hamnade valet på Skeppshult. 
 
 
När väl företaget var bestämt var det att fundera ut på vad för panna vi behöver och vilken av deras olika storter. Innan var vi en stor familj med flera barn, nu är vi bara två vuxna. Vi har inte stor plats i köket och då blev den en mindre panna med diameter på 25 cm som blev valet. Vi äter heller inte kött, utan gör gärna olika slags grönsaksblandningar, fräser gärna svamp osv och det gjorde att vi tror att den bästa pannan är en traktörpanna. Dessa finns med och utan lock och så ofta använder vi inte lock, så lockvarianten gick bort, för att minska antal saker som ska ha sin plats.

Idag regnade det och vi skulle ta en sväng till några vänner och fika. Med en liten omväg till vännerna åkte vi förbi Skeppshults fabriksutförsäljning och där har de 2:a sortering till ett mycket förmånligt pris. Så nu har vi uppdaterat vår fejk gjutjärnspanna till en äkta gjutjärn traktörpanna och fejket ska nu till återvinningen nästa gång vi tar en sväng dit. Jag vill inte lämna in denna till en second hand, för jag kan inte garantera att den inte släpper ut gifter vid matlagningen.